top of page

тел: 011 / 3820-454
nova imejl adresa:

strucnasluzba@gmail.com

Колектив наше школе изражава најискреније саучешће породицама жртава трагедије од 3. маја. Сви смо још увек у стању шока и неверице. Желимо и осећамо потребу да деци пружимо сигурност и заштиту,  да поступимо солидарно и достојанствено, и да учинимо све да наши ученици, и даље имају поверење у школу и школско окружење.

 

Ђаци и родитељи, важно нам је да знате да смо ту за сваку врсту помоћи и подршке. Наша ПП служба је доступна ученицима сваки дан, а ученици се могу обратити школским психологу и педагогу и електронским путем на мејл адресе strucnasluzbaats@gmail.com и marijazornicats@gmail.com

Верујемо да ћемо заједнички снагама лакше бити у стању да превазиђемо трауматско искуство кроз које сви заједно пролазимо. 

За све додатне информације и савете, слободно нас контактирајте.

____________________________________________________________________________

Психолошко педагошку службу Архитектонске техничке школе у Београду чине психолог Марија Зорнић и педагог Александра Петровић.

Контакт телефон за заказивање разговора је 011 / 38 20 454

 

 

Марија Зорнић је дипломирани психолог од 2005. године. У школи je запослена од 2008. као школски психолог. Претходно радно искуство je стекла радећи у Развојном саветовалишту и у Саветовалишту за младе Дома здравља „Др Симо Милошевић“ на Чукарици и у предшколској установи „Ана“.

 

 

Александра Петровић је дипломирани педагог од 2002. године. У школи je запослена од 2004. године као професор Грађанског васпитања, а од 2009. године и као школски педагог. Предходно радно искуство је стекла радећи у ОШ ,,Јован Поповић“ и ОШ ,,Др Арчибалд Рајс“.

 

Наш главни циљ и оно због чега смо ту јесте да помогнемо вама, да пружимо помоћ у свим потешкоћама које се јаве и подршку у вашем расту и развоју. Учинићемо све да вам школски дани остану у лепом сећању. Дођите код нас уколико желите са неким да поразговарате, уколико вам треба савет и уколико сматрате да заједно можемо урадити нешто за напредак сваког од вас појединачно и наше школе у целини.

 

Можете нам се обратити ако…

  • имате проблема са учењем ( слаба концентрација, одсуство мотивације, неорганизованост, лоше радне навике, превелики захтеви родитеља у вези учења...) Школски психолог и педагог показаће вам и научити вас како се успешно учи, како да организујете своје време и обавезе, како да креативно и активно учите и осмислите градиво, повећате своју мотивацију, и како да превазиђете тренутне проблеме који се свакоме могу десити, и поправите оцене.

  • имате емоционалних потешкоћа и желите са неким то да поделите. Уколико имате дилема око тога како се осећате, желите савет како то да превазиђете, и пре свега, разумевање за свој проблем, на правом сте месту. Поверљив разговор са стручним лицем помоћи ће вам да схватите шта се дешава у том тренутку са вама, омогућити вам да научите да се носите са тим, и решите свој проблем на тај начин да се он не понови. Не можемо решити ваш проблем – али, можемо вам помоћи да га сами решите.

  • ... желите да решите неке тешкоће у комуникацији са вршњацима, родитељима, наставницима, особама супротног пола, проблем са прилагођавањем у одељењу.  Имате проблем са тремом у школи (имате психосоматске тегобе пред неки час, не можете да одговарате пред одељењем, осећате велики страх када сте у школи...), имате проблема у породици (неразумевање са родитељима, проблеми алкохолизма, насилништва у породици, развод родитеља...).

  • сте родитељ и не можете самостално да изађете на крај са адолесцентним кризама вашег детета и проблемима у учењу које оно има. Фаза развоја адолесценције са собом носи бројне критичне тачке, и као последицу могу имати лошије оцене, бунтовно понашање, промене у понашању и реаговању. Дођите да причамо о томе.

  •  … имате дилеме у погледу избора занимања, даљег школовања. Професионална оријентација је саставни део активности ПП службе. Обухватном проценом ваше информисаности, мотивације, професионалних интересовања и компетенција и карактеристика личности, заједно долазимо до опција за ваше даље образовање. Ако имате било какве недоумице или желите да потврдите свој избор, обратите нам се.

  • сте жртва било ког облика вербалног, физичког или емоционалног насиља. Насиље је строго забрањено у школи и свако од вас је у својој школи заштићен од било каквог облика злостављања од стране вршњака и запослених лица. Немојте прикривати насиље. Пријавите га.

  • желите више од свог образовања. Психолошко педагошка служба наше школе традиционално сарађује са Истраживачком станицом Петница и Регионалним центром за таленте, Канцеларијом за младе, као и бројним невладиним организацијама и установама културе. Ако имате креативне идеје за едукативна предавања или радионице, ако желите да волонтирате, ако сматрате да можете допринети развоју школе, али и ако желите да унапређујете властита знања, вештине и здрав стил живота, помоћи ћемо вам и усмерити вас.

 

Уколико имате неки од наведених тешкоћа или вам је потребан савет а не знате коме да се обратите, ми смо ту због вас и за вас.

 

 

Установе које пружају додатну психолошку подршку адолесцентима:

 

Саветовалиште за младе Дома здравља Врачар

Бојанска 16, 11000 Београд, Србија

Тел:  011/3402-522, 3402-680,

Факс: 011/ 6458-822

Сајт:  www.dzvracar.org.rs

 

Институт за ментално здравље (Дневна болница за адолесценте, Саветовалиште за родитеље и Одељење за специјалистичко консултативне прегледе , у којем се обављају први и контролни прегледи, као и психотерапија ванболничких пацијената)

Палмотићева 37, 11000 Београд, Србија

Тел:  011/3307-682,  

Факс: 011/3307-684

Сајт:  www.imh.org.rs

 

Центар за информисање и професионално саветовање

Гундулићев венац 23-25 (1. Спрат), 11000 Београд, Србија

Тел:  011/ 2929-207, 011/2929-107

Сајт:  www.nsz.gov.rs

 

Специјална болница за болести зависности

Теодора Драјзера 44, 11000 Београд, Србија

Тел: 011/3671-429,

Факс:  011/3671-431

Сајт:  www.drajzerova.org.rs

 

bottom of page